Alışveriş sepetiniz boş!
"Reçine takı"ları evde yapabilirmiyim diye düşünüyorsanız cevap evet, fakat reçine kuruduğunda çıkması imkansız bir hal aldığı için, çalışacağınız alanı evin en az kullanılan köşesinden seçmenizi tavsiye ederiz. Gerekli malzemeleri temin edip, gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra reçine takımızı yapmaya başlayabiliriz.
Önce malzeme listemizde neler var onlara bir göz atalım. Epoksi Malzeme yazımıza ayrıca göz atabilirsiniz
Öncelikle güvenlik önlemlerimizi alıyoruz. Güvenlik önlemi almadan işe başlarsak büyük pişmanlıklar yaşayabiliriz. Bu yüzden lütfen eldiven, önlük ve gözlüğümüzü mutlaka kullanalım. Reçine cildinizde kurursa çıkma, güçlü bir yapıştırma özelliği vardır, gözlerinize sıçrarsa kalıcı zararlar verebilir, kıyafetimize sıçrarsa yine o kıyafetimiz temizlenmez ve belkide en sevdiğiniz kıyafetinizle vedalaşmak zorunda kalırsınız :)
Çalışma alanımıza yağlı kağıdımızı seriyoruz. Yağlı kağıt sermemizin sebebi, çalışma masamızın reçine olmaması, yağlı kağıdı işimiz bitince toplayıp çöpe atıcaz.
Reçine ve sertleştiriciyi kutu üzerinde belirtilen oranda plastik karıştırma kabımıza döküyoruz. Yavaş hareketlerle tamamen berraklaşıncaya kadar karıştırıyoruz. Acele etmemiz durumunda reçinemizde hava kabarcıkları oluşacaktır. Reçinimizi yaklaşık 2 dakika karıştırdıktan sonra kenara koyabiliriz.
Reçine içerisine koyacağımız süsleme malzemesini, reçinemizi dökeceğimiz kalıp veya kapaklarımızın içerisine boşken yerleştirip boyutları uygunmu diye bakıyoruz. Gerekiyorsa kesip kırpıyoruz ve rahatça içine yerleştirebileceğimiz hale getiriyoruz.
Bir miktar reçineyi kalıba döküyoruz, içerisine süsleme malzememizi yerleştiriyoruz, burada bir kürdan kullanabilirsiniz, böylelikle ince ayrıntıları düzenleyebilir, ellerinizi reçineye bulaştırmamış olursunuz. Malzemeleri yerleştirdikten sonra üzerine bir miktar daha reçine döküyoruz. Eğer kolyemizin ışıltılı olmasını istiyorsak içine bir miktar sim dökebiliriz. Herşey tamam dediğimizde, kalıbın üst kısmına hafif taşacakmış gibi kabarık olacak şekilde reçinemizi dökerek tamamlıyoruz. Reçine kolye kuruma esnasında bir miktar çökme yapacağından, kalıbın üzerine hafif taşacakmış gibi dökmemiz önemli.
Eğer reçinemizin üzerinde hava kabarcıkları oluşursa çakmakla hafifçe ısıtarak bu kabarcıkları yok edebiliriz.
Bundan sonrası reçinemizin kuruma aşaması. Kuruma şamasında reçine takımızın toz toplamaması için kutu veya kasemizi reçine kalıbımızın üzerine örtüyoruz.
Bu aşamadan sonra reçineye asla herhangi bir müdahale yapmamalıyız. Reçinemiz yavaşça önce jelleşicek, sonrasında ise sertleşicek. Sabırla bekliyoruz ve silikon kalıba döktüysek kolyemizi çıkartıyoruz.
Reçine yeterli miktarda sertleşme sağladıktan sonra sıra geliyor kolye haline getirmeye.
Bijuteri malzemeleri satan yerlerden aldığınız kolye vidasını bpense ile tutarak ısıtıyoruz ve reçnemizin üst tarafına yavaşça yerleştiriyoruz. Tabi bu aşama reçineyi döktükten sonra 24 saati geçmeden önce yapılıyor.
Bir farklı yöntemse yine bir bijuteri halkayı alıp japon yapıştırıcısıyla kolyenin üzerine yapıştırabiliriz.
Daha sonra deri ipimizi veya zincirimizi bu halkadan geçiriyoruz ve reçine kolyemiz hazır.
Kendi yaptığınız reçine takı tasarımlarını bize gönderirseniz bizde diğer takipçilerimizle paylaşarak bilgi paylaşımında bulunabiliriz.
Farklı reçine takı tasarımı yapmayı öğrenmek isterseniz blogumuzu takipte kalın.
-- REÇİNE TAKI KURSUMUZ BAŞLAMIŞTIR. Detaylı bilgi için "Reçine Takı Kursu" sayfamıza bekleriz --
Son olarak örnek videoyu seyrederk reçine takı nasıl yapılır hakkında daha fazla fikir edinebilirsiniz.
1 Yorumlar
Merhaba,farklı ebatlarda kalıplarım var. Kalıpları (reçineye çıkardiktan sonra kalan nokta nokta artıkları) nasıl temizleyebilirim.Teşekkürler
Yorum Yaz